Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς Παπακωνσταντίνου για τις δανειακές ανάγκες της χώρας
Ενημέρωση για τις δανειακές ανάγκες της χώρας και τον τρόπο κάλυψής τους, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά, μεταξύ άλλων, τον Γ.Παπακωνσταντίνου εάν η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.
Ενημέρωση για τις δανειακές ανάγκες της χώρας και τον τρόπο κάλυψής τους, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης ερωτά μεταξύ άλλων τον Γ.Παπακωνσταντίνου εάν η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.
«Οι τελευταίες αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετικών στελεχών της τρόικας, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαμορφώνουν μια θολή και πιεστική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται:
Ποιες είναι οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχον έτος καθώς και για το 2012 και 2013; Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να τις καλύψει καθώς ο στόχος της επιστροφής στις διεθνείς αγορές φαίνεται ανέφικτος;
Τι προτάσεις έχει καταθέσει ή επεξεργάζεται η τρόικα και τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση; Υπάρχουν σκέψεις για νέο δάνειο; Με ποιους όρους; Έχει τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους άμεσα ή πριν το 2013;
Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει εάν η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μ.Δαμανάκη για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και εάν η παρέμβασή της βοηθάει ή βλάπτει την χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη βιομηχανική κρίση
- ΟΦΗ: Διατέθηκαν πάνω από 3.600 εισιτήρια σε μία μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Όραση: Αυτό που πραγματικά βλέπουμε – και δεν βλέπουμε – μας λέει πολλά για την ανθρώπινη συνείδηση
- Trainspotting: 30 χρόνια μετά τη μεγάλη οθόνη, γίνεται μιούζικαλ
- Ο Νίκος Γκάλης για τα γενέθλια του Άρη: «Χρόνια πολλά, η ιστορία σου συνεχίζεται…»
- Αυτά είναι μερικά μέρη στον πλανήτη που απαγορεύεται να πας (για το καλό σου)
