«Ναι» στο διαζύγιο είπαν οι πολίτες της Μάλτας
Υπέρ της νομιμοποίησης του διαζυγίου ψήφισαν οι πολίτες της Μάλτας, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Λόρενς Γκόνζι. Ο ίδιος είχε ταχθεί κατά της νομιμοποίησης, ωστόσο, σε 10 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες της νησιωτικής χώρας οι κάτοικοι ψήφισαν «ναι». Η Καθολική Μάλτα ήταν η τελευταία χώρα στην Ευρώπη, όπου το διαζύγιο δεν επιτρεπόταν.
Υπέρ της νομιμοποίησης του διαζυγίου ψήφισαν οι πολίτες της Μάλτας, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Λόρενς Γκόνζι. Ο ίδιος είχε ταχθεί κατά της νομιμοποίησης, ωστόσο, σε 10 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες της νησιωτικής χώρας οι κάτοικοι ψήφισαν «ναι».
Η Καθολική Μάλτα ήταν η τελευταία χώρα στην Ευρώπη, όπου το διαζύγιο δεν επιτρεπόταν.
«Δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελα, αλλά η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή» είπε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι σύντομα θα έλθει στη Βουλή ο σχετικός νόμος.
Στο δημοψήφισμα οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την έκδοση διαζυγίου έπειτα από διάσταση τεσσάρων ετών.
Το στρατόπεδο του «όχι» υποστηριζόταν από το κυβερνών Εθνικό Κόμμα του Γκόνζι και την Καθολική Εκκλησία σε μια χώρα όπου το 95% των κατοίκων είναι καθολικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων και αγροτών για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού
- LIVE: Μπολόνια – Λάτσιο
- «Greek Diners» – Ιστορίες, προσδοκίες και σκληρή δουλειά πίσω από τα ελληνικά εστιατόρια της ΝΥ στα 70s
- ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται προκλητικά ως «παρατηρητής» του πολέμου
- 25η Μαρτίου: Γαλανόλευκη – γίγας 180 τ.μ. στην Πειραϊκή για την εθνική επέτειο – Η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά
- Αντώνης Ψαρόπουλος για Τέμπη: Τη Δευτέρα περιμένω από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
