WRC – Ράλι Αργεντινής 2011, 11η ΕΔ: Πάντα πρώτος ο Jari Matti Latvala
Παρότι εκκινούσε πρώτος, ο Φινλανδός της Ford διατήρησε τη διαφορά 18 δευτερολέπτων στην κορυφή στο πρωινό πέρασμα από τις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές του δεύτερου σκέλους, καθώς ο Sebastien Ogier πήρε τη δεύτερη θέση από τον Petter Solberg.
Το προβάδισμα 18 δευτερολέπτων του Jari Matti Latvala της Ford στην κορυφή του Ράλι Αργεντινής παρέμεινε άθικτο και μετά από τις τέσσερις πρωινές Ειδικές Διαδρομές της δεύτερης ημέρας του 6ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Ο Φινλανδός, μάλιστα, είπε ότι θα είχε διευρύνει τη διαφορά του αν δεν έκανε ορισμένα -μικρά- οδηγικά λάθη κι αν δεν καθυστερούσε λίγο εκκινώντας πρώτος και καθαρίζοντας το μαλακό χώμα από την επιφάνεια των Ειδικών Διαδρομών.
Ωστόσο, ούτε οι διώκτες του έμειναν μακριά από μικρά προβλήματα. Ο Petter Solberg έκανε ένα τετ-α-κε και δεν ήταν ικανοποιημένος με τη ρύθμιση της Citroen DS3 WRC, ούτε και με την απόφασή του -σε αντίθεση με τους αντιπάλους του- με έχει μαζί δύο εφεδρικούς τροχούς, με αποτέλεσμα να χάσει την 3η θέση από τον Sebastien Ogier. O Γάλλος, με τη σειρά του, τελείωσε την τελευταία Ειδική του loop με μεγάλη ζημιά στο εμπρός δεξί ελαστικό του.
Τις τρεις από τις τέσσερις Ειδικές του πρωινού loop κέρδισε ο Sebastien Loeb, στην προσπάθειά του να πλησιάσει τον Mikko Hirvonen και την 4η θέση, μετά την ποινή ενός λεπτού για προπορεία που δέχθηκε την Παρασκευή (27/05). Ο πρωταθλητής έχει πλησιάσει τον Φινλανδό στα 26 δευτερόλεπτα.
Ο Mads Ostberg ακολουθεί, πολύ πίσω, ενώ ο Matthew Wilson έχασε την 7η θέση από τον Federico Villagra όταν χτύπησε στο πλάι του δρόμου και έχασε το πίσω δεξί ελαστικό του Ford Fiesta WRC. Ο Ken Block έχασε πολύ χρόνο εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης.
ΡΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 11η Ειδική Διαδρομή)
1. Latvala (Ford) 2:34:45.1
2. Ogier (Citroen) +17.8
3. P. Solberg (Solberg Citroen) +20.8
4. Hirvonen (Ford) +40.5
5. Loeb (Citroen) +1:06.7
6. Ostberg (Stobart Ford) +3:54.2
7. Villagra (Munchi’s Ford) +4:42.0
8. Wilson (Stobart Ford) +5:31.8
auto.in.gr
- Βρετανίδα καλλονή, η νέα σύντροφος του Λαμίν Γιαμάλ – Ποια είναι και με τι ασχολείται
- Μοσχάτο: 33χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με όπλο, σφαίρες, φωτοβολίδα ρέπλικα και 7.500 ευρώ
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαβάσει τις βαθύτερες σκέψεις μας
- Εικαστική εγκατάσταση στο Μπρούκλιν: Το Ισραήλ έχει κάνει τη Γάζα την πιο θανατηφόρα ζώνη για δημοσιογράφους
- Φοινικούντα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία – Ζητούν ξεχωριστή δίκη
- LIVE: Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός


