Χτύπημα και διαρροή προσωπικών στοιχείων από τη Sony Ericsson στον Καναδά
Περισσότερα από χίλια ονοματεπώνυμα, e-mail και κρυπτογραφημένα password από τον καναδικό δικτυακό τόπο της κοινοπραξίας της Sony με την Ericsson αποκαλύφθηκαν από την τελευταία επίθεση στη Sony που έγινε γνωστή την Τετάρτη 25 Μάη. To κυριότερο όμως λάφυρο που πήραν οι άγνωστοι χάκερ που μοιάζει να ενορχηστρώνουν την μια επίθεση μετά την άλλη είναι η διαπόμπευση της εταιρείας.
Περισσότερα από χίλια ονοματεπώνυμα, e-mail και κρυπτογραφημένα password από τον καναδικό δικτυακό τόπο της κοινοπραξίας της Sony με την Ericsson αποκαλύφθηκαν από την τελευταία επίθεση που είναι πλέον προφανές ότι αφορά στη Sony. To κυριότερο λάφυρο από την επίθεση που έγινε γνωστή σήμερα, Τετάρτη, είναι η διαπόμπευση της εταιρείας για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των στοιχείων των μελών των υπηρεσιών της.
H τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων που δέχεται ασταμάτητα από τον Απρίλιο η Sony αφορά στο διαδικτυακό κατάστημα κινητών τηλεφώνων της Sony Ericsson στον Καναδά στη διεύθυνση http://ca.eshop.sonyericsson.com/. Ο χάκερ υπέγραψε με το ψευδώνυμο «Idahc, Ένας Λιβανέζος χάκερ».
Μετά το μεγάλο, ιστορικό χτύπημα στο Playstation Network και το Qriocity από το οποίο κλάπηκαν προσωπικά στοιχεία (και αριθμοί πιστωτικών καρτών) 77 εκατομμυρίων μελών (20.000 μέλη στην Ελλάδα), ακολούθησε σειρά επιθέσεων σε δικτυακούς τόπους της εταιρείας ανά τον κόσμο -Ινδονησία, Ιαπωνία, Ελλάδα, Ταϊλάνδη. Ανάμεσα σε αυτούς και το sonymusic.gr και τα στοιχεία 8.385 μελών (όχι όμως αριθμοί πιστωτικών καρτών).
Οι παραβιάσεις θεωρούνται ως μια ευρεία επίθεση στη Sony ως αντίποινα στο κυνηγητό των λεγόμενων χάκερ του PS3 ή ως αντίδραση στη σκληρή στάση που τηρεί η εταιρεία απέναντι στους λεγόμενους «πειρατές» μουσικής.
Ενημέρωση 30 Μάη 2011: Μετά από επικοινωνία του tech.in.gr με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, λάβαμε την επιβεβαίωση ότι η Αρχή είναι αρμόδια για την διερεύνηση του θέματος. Συγκεκριμένα,«η ΑΠΔΠΧ είναι αρμόδια, σύμφωνα με το ν. 2472/1997 περί προστασίας του ατόμου κατά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για το περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων που αναφέρετε και έχει ήδη εκκινήσει τη σχετική διαδικασία διερεύνησης του θέματος.»
In.gr Τεχνολογία
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα
- Ο Μάικλ Τζόρνταν σε νομική μάχη με τη NASCAR
- Άννα Βίσση: Η αποθεωτική πρεμιέρα για τα 10 χρόνια «Hotel Ερμού»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος της βροχής στη Βλυχάδα Αττικής
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη

