Μεταμεληθείς μαφιόζος συνδέει τον Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα
Άλλη μία κατάθεση μεταμεληθέντος μαφιόζου έρχεται να «κάψει» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τη στιγμή που ο Καβαλιέρε προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ των τοπικών εκλογών. Ο «πεντίτο» Τζοβάνι Μπρούσκα δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Ρώμης ότι ο Μπερλουσκόνι κατέβαλλε μηνιαίως στην Κόζα Νόστρα 600 εκατ. λιρέτες (320.000 ευρώ σήμερα) τη δεκαετία του '80 ως υποχρεωτικό «δασμό προστασίας». Ο Μπρούσκα θεωρείται ένας από τους κύριους οργανωτές της επίθεσης κατά του εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε το 1992.
Άλλη μία κατάθεση μεταμεληθέντος μαφιόζου έρχεται να «κάψει» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τη στιγμή που ο Καβαλιέρε προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ των τοπικών εκλογών. Ο «πεντίτο» Τζοβάνι Μπρούσκα δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Ρώμης ότι ο Μπερλουσκόνι κατέβαλλε μηνιαίως στην Κόζα Νόστρα 600 εκατ. λιρέτες (320.000 ευρώ σήμερα) τη δεκαετία του ’80 ως υποχρεωτικό «δασμό προστασίας».
Εξακόσια εκατ. λιρέτες το μήνα φέρεται να κατέβαλλε στην Κόζα Νόστρα τη δεκαετία του ’80 ο Μπερλουσκόνι
Ο Μπρούσκα θεωρείται ένας από τους κύριους οργανωτές της επίθεσης κατά του εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε το 1992.
«Ο Μπερλουσκόνι, στην δεκαετία του ’80 κατέβαλλε 600 εκατομμύρια λιρέτες το μήνα στην Κόζα Νόστρα ως υποχρεωτικό δασμό προστασίας» κατέθεσε ο Μπρούσκα στο ιταλικό δικαστήριο. Το ποσό αντιστοιχεί σε 320.000 ευρώ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα χρήματα του Μπερλουσκόνι καταβάλλονταν στους αρχιμαφιόζους Στέφανο Μποντάντε και Τότο Ριίνα και ότι χάρη στο μαφιόζικο αυτό «χαράτσι» ο Μπερλουσκόνι μπόρεσε να τοποθετήσει αναμεταδότες των δικτύων του στην Σικελία.
Ο Μπρούσκα ανέφερε επίσης ότι «όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σταμάτησε να καταβάλλει χρήματα στο οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας, η μαφία προχώρησε σε εκφοβιστική επίθεση για να ξαναρχίσει να πληρώνει».
«Στην αρχή της δεκαετίας του ’80 ορισμένες μαφιόζικες οικογένειες, οι οποίες στη συνέχεια έχασαν το μεγάλο παιχνίδι για την γενικότερη επικράτηση, στήριξαν με επενδύσεις εταιρείες του Καβαλιέρε, οι οποίες βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου» αποκάλυψε επίσης ο 54χρονος Μπρούσκα.
Πάντως, απέκλεισε τυχόν άμεσες ή έμμεσες ευθύνες του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την εκτέλεση των βομβιστικών επιθέσεων με τις οποίες 19 χρόνια πριν η Κόζα Νόστρα προσπάθησε να αναγκάσει το ιταλικό κράτος, να ξεκινήσει «διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης» μαζί της.
Οι δικαστές Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο δολοφονήθηκαν το 1992, «πληρώνοντας» τις έρευνές τους για το οργανωμένο έγκλημα. Σκοτώθηκαν με χρονική διαφορά λιγότερο από δύο μήνες σε ιδιαίτερα τολμηρές επιθέσεις της μαφίας.
Η βόμβα που σκότωσε τον Πάολο Μπορσελίνο άνοιξε έναν τεράστιο κρατήρα σε δρόμο του Παλέρμο. Ο δικαστής και πέντε αστυνομικοί της συνοδείας του κυριολεκτικά διαμελίστηκαν.
Ο Τζοβάνι Φαλκόνε δολοφονήθηκε από τη μαφία μαζί με τη γυναίκα του και τρεις σωματοφύλακες από μια έκρηξη δυναμίτη 350 κιλών που είχε τοποθετηθεί δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο από το αεροδρόμιο του Παλέρμο κοντά στην πόλη του Κάπασι.
Οι επιθέσεις προκάλεσαν σοκ στην ιταλική κοινωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι»: Δημοκρατικός βουλευτής αποβλήθηκε από την ομιλία Τραμπ επειδή σήκωσε πλακάτ
- Αίγιο: «Σε σοκ τα παιδιά – Ο γιος μου θα μείνει με τα σκάγια όλη του τη ζωή» – Οργή συγγενών για τον 46χρονο
- Πολύνεκρο ναυάγιο στο Ηράκλειο: Στον ανακριτή οι φερόμενοι ως διακινητές – Οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν
- «Σκοτώνετε Αμερικανούς»: Η Ιλχάν Ομάρ των Δημοκρατικών, διέκοψε το αντιμεταναστευτικό παραλήρημα του Τραμπ
- Εβρος: «Το νερό απο ευλογία έγινε για εμάς κατάρα – Οι υποδομές είναι ελάχιστες και απαρχαιωμένες»
- Η Στέλλα Μακάρτνεϊ λέει ότι το bullying που υπέστη η μητέρα της Λίντα «της ραγίζει την καρδιά»


