
Με το βλέμμα στην αποχή διεξάγονται την Τετάρτη οι φοιτητικές εκλογές
Στις κάλπες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ προσέρχονται την Τετάρτη φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξης του 5%-10%. Κοινά αποτελέσματα δεν αναμένεται να εκδοθούν ούτε φέτος.
Στις κάλπες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ προσέρχονται την Τετάρτη φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξης του 5%-10%. Κοινά αποτελέσματα δεν αναμένεται να εκδοθούν ούτε φέτος.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ Σταύρος Παπαντωνίου σημειώνει ότι η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ ελπίζει σε αύξηση των ποσοστών της.
«Όσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν μπορεί να μην επηρεάζουν τους νέους και τα πανεπιστήμια, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ολιγαρχίες, όποια μορφή και αν έχουν, να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και το μέλλον της χώρας μας» λέει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ στη Νομική Σχολή Αθηνών Πάτροκλος Καρράς.
Από την πλευρά της Αριστερής Ενότητας (ΣΥΝ) ο Πέτρος Σανταμούρης δηλώνει στο «Βήμα» ότι «οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα αναταραχής κυρίως γιατί τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση πλήττουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας».
Στη ανάγκη να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε μια περίοδο κοινωνικής πίεσης αναφέρεται από τη πλευρά της σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις φοιτητικές εκλογές η ΚΝΕ (ΚΚΕ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Primera Division: Υποβιβασμός για Τζιρόνα και Μαγιόρκα – Στο Conference League η Χετάφε
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]
- Τραμπ: Πολύ κοντά η συμφωνία με το Ιράν, θα ανοίξει το Ορμούζ – Ιράν: Διαλύσαμε τις ψευδαισθήσεις των ΗΠΑ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]


