Η κατανάλωση φρουτοχυμών φαίνεται να προσφέρει οφέλη για την καρδιά, σύμφωνα με γαλλική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Food and Function.

Οι ερευνητές που έκαναν εργαστηριακά πειράματα με χοίρους, οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.

Παραμένει να αποδειχτεί ότι και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί έχουν ωφέλιμη δράση όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Πάντως για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά.

Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στην πολυφαινόλη, που υπάρχει σε φρούτα και καρπούς.

Η νέα μελέτη, έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά.

Η έρευνα κατέληξε ότι ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα.

Από την άλλη, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ