ΟΛΠ: Ενισχύει την ασφάλεια σε επιβατικούς σταθμούς
Στα πλαίσια της ενίσχυσης των συστημάτων ασφαλείας στους Επιβατικούς Σταθμούς Κρουαζιέρας, o Ο.Λ.Π. ανέθεσε την προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) ηλεκτρονικών συσκευών ελέγχου αποσκευών X-RAY’s (τριών για ογκώδεις αποσκευές και τριών χειραποσκευών), καθώς και τριών (3) μαγνητικών πυλών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, τελευταίας τεχνολογίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μηχανήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους, που διακινούνται στα Κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά, με σκοπό την αποτροπή έκνομων ενεργειών και για την προστασία της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας.
Σημειώνεται ότι για την ενίσχυση της ασφάλειας στο λιμάνι του Πειραιά διενεργείται διαγωνιστική διαδικασία για εκπόνηση νέων και αναθεώρηση των ήδη υφιστάμενων μελετών αξιολόγησης ασφαλείας (Α.Α.Λ.Ε.) και την κατάρτιση νέων και αναθεώρηση των ήδη υπαρχόντων σχεδίων ασφαλείας (Σ.Α.Λ.Ε.) των λιμενικών εγκαταστάσεων Νέου ΣΕΜΠΟ, Κρουαζιέρας και Car Terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. από Αναγνωρισμένο Οργανισμό Ασφαλείας (Α.Ο.Α.).
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Διεθνή Κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων και της Οδηγίας 2005/65/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο λιμάνι του Πειραιά εφαρμόζονται ισοδύναμα μέτρα ασφάλειας σε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις ως εναλλακτικά προσωρινά μέτρα ασφάλειας μέχρι την υλοποίηση των όσων απαιτούνται από τα εγκεκριμένα σχέδια ασφάλειας.
Ήδη, επικουρικά, μελετάται και η τοποθέτηση νέου συστήματος περιμετρικής επιτήρησης με ηλεκτρονικά μέσα για τους χώρους ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων.
Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν θα φεισθεί κόπων και εξόδων προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας όσων διακινούνται από το λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα των επιβατών του τόσο κρίσιμου και χρήσιμου Εθνικά τομέα κρουαζιέρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά
- Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League (pics)
- Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την επίσπευση αδειοδότησης καταφυγίων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- «Πάμε με καλή ψυχολογία»: Τι είπε ο προπονητής του Άγιαξ για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλειστό το πορθμείο
- Αττική: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

