Επιβολή κυρώσεων σε Σύρους αξιωματούχους αποφάσισε η ΕΕ
Την επιβολή κυρώσεων σε 14 υψηλόβαθμους Σύρους αξιωματούχους -στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται όμως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ- αποφάσισαν οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ. Πρόκειται για επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε αξιωματούχους για το ρόλο τους στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων. Η κατ'αρχήν συμφωνία για τις κυρώσεις πρέπει να επικυρωθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και εκτιμάται ότι οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ αργότερα μέσα στο μήνα.
Σε επιβολή κυρώσεων σε 14 υψηλόβαθμους Σύρους αξιωματούχους -στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται όμως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ- συμφώνησαν κατ’ αρχήν οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ την Παρασκευή.
Πρόκειται για επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε αξιωματούχους για το ρόλο τους στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.
Οι κυρώσεις, σημειώνει το Reuters, δεν αγγίζουν την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, αλλά ούτε και τον υπουργό Άμυνας της χώρας -που πρωτοστατεί στις επιχειρήσεις για την κατάπνιξη των διαδηλώσεων.
Η επί της αρχής συμφωνία για τις κυρώσεις πρέπει να επικυρωθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και εκτιμάται ότι οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ αργότερα μέσα στο μήνα. Η απόφαση ακολουθεί την ευρωπαϊκή συμφωνία για εμπάργκο όπλων στη Δαμασκό, στην οποία είχαν καταλήξει οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες την περασμένη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]
- Stoiximan GBL: «Μάχη» Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο ΣΕΦ, υποδέχεται τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός
- Αυτά είναι τα 8 σημεία στην Αττική που μπαίνουν οι «έξυπνες» κάμερες ως τέλος του έτους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Ινδία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τη φωτιά στο νυχτερινό κέντρο – Τουλάχιστον 25 νεκροί
- Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς (124-112) – Όλα τα αποτελέσματα στο NBA