
Επιστροφή 25% των εισπράξεων από ρύθμιση οφειλών σε επιχειρήσεις προτείνει ο Ρ.Σπυρόπουλος
Πρόταση βάσει της οποίας στο τέλος κάθε έτους θα καταγράφεται το ποσό που συγκεντρώνεται από τη ρύθμιση οφειλών και από αυτό το 25% θα επιστρέφεται την επόμενη χρονιά στις συνεπείς επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών τους έχει καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Πρόκειται για επιπλέον μείωση εισφορών από αυτή κατά 10%, που προσφέρει αρχικά το υπουργείο Εργασίας σε όσες επιχειρήσεις εφαρμόσουν από την 1η Ιουλίου την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας.
Πρόταση βάσει της οποίας στο τέλος κάθε έτους θα καταγράφεται το ποσό που συγκεντρώνεται από τη ρύθμιση οφειλών και από αυτό το 25% θα επιστρέφεται την επόμενη χρονιά στις συνεπείς επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών τους έχει καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σπυρόπουλου η ρύθμιση αυτή δεν συνδέεται με την προβλεπόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% σε όσες επιχειρήσεις εφαρμόσουν από την 1η Ιουλίου την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εισφορών.
Νωρίτερα σήμερα ο κ. Σπυρόπουλος απέστειλε ανοικτή επιστολή προς το σύνολο των Επιχειρήσεων του Δημοσίου που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να προχωρήσει στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΑΕ: Γιατί το Ιράν χτύπησε με drones τη Ζώνη Πετρελαϊκής Βιομηχανίας της Φουτζάιρα – Μεγάλη φωτιά
- Live η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη
- Ο Μπενίτεθ άλλα δήλωσε και άλλα εννοούσε
- Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-3: «Πάρτι» των Reds στο Στάμφορντ Μπριτζ!
- Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια – Παρατείνεται για την Πάτμο
- Σέρρες: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι 11 κρατούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή με δύο νεκρούς στις φυλακές Νιγρίτας

