Τους πληρώνουν για να μην παράγουν οικολογική ενέργεια
Έγινε κι αυτό και μάλιστα στη Σκωτία.
Έγινε κι αυτό και μάλιστα στη Σκωτία.
Οι κάτοχοι ανεμογεννητριών πληρώθηκαν αδρά από την κυβέρνηση για να μην παράγουν ενέργεια! Ο λόγος ήταν πως παρήγαγαν περισσότερη από όση χρειαζόταν και το δίκτυο δεν μπορούσε να την απορροφήσει.
Το παράδειγμα αυτό μας δείχνει περίτρανα πως η λύση στο ενεργειακό μας πρόβλημα δεν βρίσκεται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών όπου τύχει αλλά στον ορθό σχεδιασμό και την κατάλληλη οργάνωση μια και ο ήλιος και ο αέρας μας δίνουν ενέργεια όποτε θέλουν εκείνοι και όχι όποτε εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.
Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής αιολικής ενέργειας το έχει η Δανία που βρίσκεται μεταξύ των τεράστιων υδροηλεκτρικών εργοστασίων της Σκανδιναβίας και της κολοσσιαίας κατανάλωσής της Γερμανικής βιομηχανίας.
Όταν οι Δανοί έχουν αέρα δίνουν άμεσα ενέργεια. Όταν δεν έχουν παίρνουν από τους Νορβηγούς και τους Σουηδούς που χάρη στα υδροηλεκτρικά τους συστήματα μπορούν να ανταποκριθούν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-13253876
Γιώργος Επιτήδειος
- ΠΑΣΟΚ: 500.000 θανατώσεις χωρίς αποτέλεσμα, η EFSA διαψεύδει την κυβερνητική αδράνεια για την ευλογιά προβάτων
- Ο τελευταίος δεσμός με το Watergate – Απολύθηκε από την εφημερίδα Washington Post μετά από 60 χρόνια ρεπορτάζ
- Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: Εν μέσω αντιφάσεων και ταλαντεύσεων
- Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου πήρε εξιτήριο
- Κήρυξη κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για τον Δήμο Γορτυνίας
- Λαμία: Καταγγελία εγκατάλειψης παιδιού στο φάσμα του αυτισμού στα Δικαστήρια

