Νέο γύρο επιθέσεων από την 1η Μαΐου προανήγγειλαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Νέο κύκλο επιθέσεων, που θα αρχίσει την Κυριακή, 1η Μαΐου, προαναγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Όπως αναφέρουν, στο στόχαστρό τους θα βρεθούν οι άνδρες των ξένων δυνάμεων, των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν, καθώς και αξιωματούχοι της χώρας. Καλούν, μάλιστα, τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτήρια.
Νέες επιθέσεις κατά των ξένων δυνάμεων, των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν και αξιωματούχων της χώρας, προαναγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με το BBC, οι μαχητές προειδοποιούν ότι οι επιθέσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 1η Μαΐου, και στο πλαίσιο αυτό καλούν τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτήρια.
Ο πόλεμος θα συνεχιστεί «μέχρι οι ξένοι εισβολείς να αποχωρήσουν από τη χώρα» τονίζουν στην ανακοίνωση οι Ταλιμπάν.
Την ίδια ώρα, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ για το περιστατικό στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την περασμένη Τετάρτη, δείχνουν ότι ο ένοπλος δεν είχε σχέση με τους Ταλιμπάν.
Ο άνδρας, ένας Αφγανός πιλότος, άνοιξε πυρ μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα οκτώ στρατιώτες και ένας πολίτης να χάσουν τη ζωή τους.
Λίγο αργότερα, ο δράστης της επίθεσης βρέθηκε νεκρός.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, όμως η ΝΑΤΟϊκή έρευνα έδειξε πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά
- 25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα – Κλειστό από τις 8 το Μετρό στο Σύνταγμα
- Νέες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο – Ο στρατός του Ιράν απορρίπτει τον ισχυρισμό Τραμπ περί διαπραγματεύσεων
- Μήνυμα Τραμπ για 25η Μαρτίου: Τιμούμε τη σοφία και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού
- Το μπρόκολο κάνει περισσότερο καλό στην υγεία από όσο πιστεύουμε
- Αγριεύει ο καιρός με καταιγίδες: Βροχές και στην Αττική – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
