Ολοκληρώθηκε η αποστολή φορολογικών δηλώσεων 2011
Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η εκτύπωση και η αποστολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.
Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η εκτύπωση και η αποστολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.
Φέτος δεν στάλθηκαν έντυπα στους φορολογούμενους που υπέβαλλαν το 2010 τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, καθώς και σε όσους είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φέτος τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 3842/2010, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.
Έτσι εκτυπώθηκαν και ταχυδρομήθηκαν μόνο 3,9 εκατ. δηλώσεις (αντί για 5,6 εκατ. που στάλθηκαν το 2010). Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκατ. ευρώ, 243 τόνοι χαρτιού, ενώ το περιβάλλον επιβαρύνθηκε με 600 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
Όλα τα έντυπα των δηλώσεων καθώς και οι οδηγίες είναι προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου από τον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, www.gsis.gr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά
- Ο αιώνιος γρίφος του Κερτ Κομπέιν – Το σημείωμα αυτοκτονίας είναι πλαστό
- LIVE: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης παραμένει άβουλος παρατηρητής των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου
- Γκεγιέ: «Επιστρέφω τα μετάλλια στο Μαρόκο, αλλά υπό προϋποθέσεις…»
- Αμπελόκηποι: Η στιγμή που μεθυσμένη οδηγός παίρνει σβάρνα 14 οχήματα – Βίντεο ντοκουμέντο
