Έφυγε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Σίντνεϊ Λιούμετ
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο Σίντνεϊ Λιούμετ, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες. Μερικές από τις πλέον γνωστές του ταινίες ήταν το «Σέρπικο» (1973) με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το δικαστικό δράμα «12 Αngry Men» (1957) με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα και «Το Δίκτυο» (1976) με πρωταγωνιστές την Φέι Ντάναγουεϊ (Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου) και τον Ουίλιαμ Χόλντεν.
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο Σίντνεϊ Λιούμετ, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες.
Παιδί θεατρικής οικογένειας, ο Λιούμετ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1950, για να περάσει στη συνέχεια στη σκηνοθεσία, όπου και διέπρεψε.
Μερικές από τις πλέον γνωστές του ταινίες ήταν το «Σέρπικο» (1973) με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το δικαστικό δράμα «12 Αngry Men» (1957) με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα και «Το Δίκτυο» (1976) με πρωταγωνιστές την Φέι Ντάναγουεϊ (Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου) και τον Ουίλιαμ Χόλντεν.
«Ο θάνατος του Λιούμετ είναι το τέλος μιας εποχής» δήλωσε ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ενώ ο Γούντι Αλεν με το γνωστό δηκτικό του τρόπο είπε ότι «επειδή γνώριζα τον Σίντνεϊ, είμαι σίγουρος ότι ακόμα και νεκρός θα έχει περισσότερη ενέργεια και από αρκετούς ζωντανούς ανθρώπους που γνωρίζω».
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας ότι ο Λιούμετ ήταν ένας από τους σπουδαιότερους χρονικογράφους της πόλης μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442