Τυρόπιτα
Τυρόπιτα (σαράντα κομμάτια περίπου)
Υλικά
φύλλα ανοιγμένα με το χέρι
-5 αβγά ολόκληρα και 7 ασπράδια αβγού
-500γρ. τυρί φέτα σκληρή
-700γρ. τυρί κότατζ (Cottage)
-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
-1 ποτήρι του νερού άπαχο γάλα
-1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
-2 φλιτζάνια λιωμένη μαργαρίνη για το βουτύρωμα των φύλλων
Εκτέλεση
Βράζετε καλά το ρύζι. (Αν μείνει λίγο νερό μετά το βράσιμο, το χύνετε.) Προσθέτετε
το γάλα στο ρύζι και το βράζετε μέχρι που να απορροφηθεί εντελώς από αυτό. Σε
μια λεκανίτσα τρίβετε με το χέρι το τυρί, ρίχνετε τις τέσσερις κουταλιές το
βούτυρο, λίγο πιπέρι, τα αβγά, πολύ καλά χτυπημένα, και το ρύζι. Τα ανακατεύετε
καλά. Χωρίζετε τη γέμιση σε τρία μέρη. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί πέντε φύλλα
βουτυρωμένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το τρίτο της γέμισης. Στρώνετε τρία
φύλλα βουτυρωμένα, ξανά γέμιση έως ότου τελειώσει. Τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα
φύλλα πάντα βουτυρωμένα. Το τελευταίο φύλλο το περνάτε με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε
την τυρόπιτα για 40-45 λεπτά, χωρίς να τη χαράξετε με μαχαίρι.
| Σύσταση ενός κομματιού | |
| Θερμίδες | 330 |
| Πρωτεΐνες | 10,4gr |
| Λίπος | 14,1gr |
| Υδατάνθρακες | 40,5gr |
| Χοληστερίνη | 52mg |
health.in.gr
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
