Σαλάτα κριθαράκι με φέτα και ελιές (Μερίδες 8-10)

Νόστιμη προσφορά

Υλικά

350 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές συν 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ. κομμάτια φέτας με μυρωδικά (π.χ. βασιλικός και τομάτα περίπου 180
γρ)
1 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 φλιτζ. κίτρινη πιπεριά κομμένη
1 φλιτζ ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσια
πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε καλά
το κριθαράκι. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές
ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φέτα, τις πιπεριές, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και
την κάπαρη
2. Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα
και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε κτυπώντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο 1/2
φλιτζ ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση στο ντρέσινγκ
3. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μίγμα από το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για
να αναμιχθούν καλά τα συστατικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. (Μπορεί
να φτιαχτεί και μέχρι 6 ώρες πριν και να φυλαχθεί σκεπασμένο στο ψυγείο.)
4. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με κουκουνάρια και σερβίρουμε.

health.in.gr