Πίτα της Ντάνι (μερίδες έξι)

Υλικά

-500γρ. εντελώς
άπαχος κιμάς
– 500γρ. βρασμένες πατάτες
-1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
-Μισό φλιτζάνι νερό
-Μιάμιση κουταλιά της σούπας (κοφτή) αλεύρι
-Μισό φλιτζάνι άπαχο γάλα
-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
-100γρ. ξυσμένα καρότα
-100γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
-100γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-50γρ. ψιλοκομμένο σέλινο
-Αλάτι
-Πιπέρι
-1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζετε στην κατσαρόλα τον κιμά και προσθέτετε το νερό, το πιπέρι, το αλάτι,
τη ρίγανη, τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σιγοβράζετε
το μείγμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρείτε το πολύ νερό και το τοποθετείτε
σε πιρέξ. Κάνετε τις βρασμένες πατάτες αραιό πουρέ με το γάλα, το βούτυρο και
το αλεύρι, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, και χλιαρό νερό. Περιχύνετε το φαγητό
με τον πουρέ, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο 20-25 λεπτά.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 292
Πρωτεΐνες 20,5gr
Λίπος 14,7gr
Υδατάνθρακες 19,4gr
Χοληστερίνη 83mg

health.in.gr