Μοσχαράκι με πατάτες (μερίδες έξι)

Υλικά

-1 κιλό
μοσχάρι χωρίς ορατό λίπος, κομμένο σε μικρούς κύβους
-600γρ. πατάτες
-300γρ. καρότα
-500γρ. ώριμες ντομάτες
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-Λίγο σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι
– 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το κρέας με το αλεύρι και το τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο σε μεγάλη
κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το μαγειρεύετε
μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφαιρείτε το λίπος. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά
(εκτός από τις πατάτες, τις ντομάτες και τα καρότα). Τα βράζετε μία περίπου
ώρα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
και τα βράζετε άλλα 45 λεπτά.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 543
Πρωτεΐνες 38,8gr
Λίπος 28,5gr
Υδατάνθρακες 34,9gr
Χοληστερίνη 150mg

health.in.gr