Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Η υστέρηση των εσόδων το πρώτο δίμηνο του έτους φαίνεται πως έφερε την έκρηξη. Ο κ. Γεωργακόπουλος αφήνει αιχμές, λέγοντας πως δεν είχε επαρκείς αρμοδιότητες και οι προτάσεις του δεν είχαν ληφθεί υπόψη. Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η παραίτηση ζητήθηκε από τον υπουργό και ότι όλοι κρίνονται από τις επιδόσεις τους.
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση, περιορίστηκε να αναφέρει ότι η αυτή υπεβλήθη για προσωπικούς λόγους και έγινε δεκτή.
Εντούτοις, η υστέρηση των εσόδων το πρώτο δίμηνο του έτους φαίνεται πως έφερε την έκρηξη.
Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών ανέφεραν ότι η παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου (χθες) Τρίτη, σημειώνοντας ότι όλοι κρίνονται από τις επιδόσεις τους και ότι οι επιδόσεις του κ. Γεωργακόπουλου δεν κρίθηκαν επαρκείς.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργακόπουλος, στην επιστολή παραίτησής του, αφήνει αιχμές, λέγοντας πως δεν είχε επαρκείς αρμοδιότητες και η προσφορά του δεν ελήφθη υπόψιν.
«Δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργακόπουλος στην επιστολή.
Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησής του προς την κυβέρνηση.
Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γγ του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη.
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, μόλις στις 8 Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό, οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.
Τα σχόλια των κομμάτων
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης διερωτήθηκε εάν «είναι η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους που οδήγησε στην παραίτηση το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο».
«Η απεμπλοκή του κ. Δ.Γεωργακόπουλου από το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Έφυγε ο έμπειρος και γνώστης. Σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι ανώτεροι, κατώτεροί του» σχολίασε ο ΛΑΟΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Χημικά και πάλι κατά των αγροτών από την αστυνομία
- EE: Σύγκρουση για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία – Η στάση του Βελγίου, πολιορκητικός κριός ο Μερτς
- ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε συνθήκες κακοκαιρίας
- Μάικλ Κέιν: Εμφανίστηκε σε αμαξίδιο για βράβευση του και συγκίνησε το κοινό
- Τρομερές καταστάσεις στην Παρτιζάν: Ο κόσμος φώναζε «Ομπράντοβιτς» και… ξενέρωσε τον Ουάσινγκτον που έφυγε (vid)
- Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη ότι είδε να χτυπούν με κοντάρι τον πρώην υπουργό

