Κούλουμα με τη χώρα στην «κατάψυξη», επιστρέφουν σταδιακά οι εκδρομείς
Με τσουχτερό κρύο και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας γιορτάστηκαν τα Κούλουμα σε όλη την Ελλάδα, με νηστίσιμα φαγητά, χορούς και αναβίωση εθίμων. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αψήφησαν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βγήκαν έξω για να πετάξουν τον χαρταετό τους. Ξεκινά σταδιακά από το μεσημέρι η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.
Μαργαρίτη Κυριακή
Με τσουχτερό κρύο και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας γιορτάστηκαν τα Κούλουμα σε όλη την Ελλάδα, με νηστίσιμα φαγητά, χορούς και αναβίωση εθίμων. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αψήφησαν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βγήκαν έξω για να πετάξουν τον χαρταετό τους. Ξεκινά σταδιακά από το μεσημέρι η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.
Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα δεν ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση από το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, αλλά και σε περιοχές του νομού Αττικής.
Ισχυροί οι άνεμοι στα πελάγη, όπου φτάνουν τοπικά και τα 10 μποφόρ. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Από τα Παλούκια για Σαλαμίνα, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε νησιωτικές περιοχές. Την Τρίτη χιόνι θα πέσει και στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα σε επιφυλακή βρίσκονται αρκετοί δήμοι, αναμένοντας την έλευση του χιονιά.
Οι χιονοπτώσεις πιθανώς θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη.
Από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακά να επιστρέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου, ενώ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτα μέτρα της τροχαίας. Συγκεκριμένα, από τις 15:00 έως τις 21:00 θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα Εθνικών Οδών.
Εν τω μεταξύ, ανοίγουν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας τις μπάρες των διοδίων σε Ρίο, Ισθμό και Αφίδνες μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι ανοίγουν τα διόδια του Ρίου. Μία ώρα αργότερα, θα σηκωθούν οι μπάρες στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ στις 4 το απόγευμα θα ανοίξουν τα διόδια Αφιδνών, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του
- Αρχεία Έπσταϊν: Τα email της Γκισλέιν Μάξγουελ με το «A» και οι σκιές γύρω από τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Χόλ: «Αυτον τον παίκτη πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους»
- Γιατί Τραμπ και Πούτιν θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη;

