Omar Faruk Tekbilek
Ο χαρισματικότερος οργανοπαίκτης της Μεσογείου, θα βρεθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Πέμπτη 31 Μαρτίου θα τον απολαύσει το κοινό της Αθήνας.
Μετά τη συνεργασία που έκανε ο Omar Faruk Tekbilek με το Μιχάλη Νικολούδη, τη Γλυκερία, τις εμφανίσεις του στη Ελλάδα και τη μυσταγωγική παράσταση με τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες προπέρσι, επιστρέφει για να παρουσιάσει την εικοσιπεντάχρονη και πλέον δισκογραφική του δουλειά με επιρροές από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.
Η μουσική του Omar Faruk Tekbilek έχει ρίζες βαθιά στην παράδοση, αλλά και σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Η έμπνευση του απορρέει από τον μυστικισμό, την παράδοση, τον ρομαντισμό και τη φαντασία. Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό του σαν αγγελιοφόρο της ειρήνης, επιδιώκει να συνεργάζεται με μουσικούς από διάφορες χώρες.
«Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμιά εθνικότητα όταν παίζω», λέει ο ίδιος. «Μέσω της μουσικής και του χορού μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη επικοινωνία, γιατί απλά, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των λαών».
Μαζί με τους μουσικούς που τον πλαισιώνουν, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ο δεξιοτέχνης της λύρας Λάζος Ιωαννίδης, ένας καλλιτέχνης που συνεχίζει με πολύ αγάπη και πίστη τις παραδόσεις της μουσικής του Πόντου.
Ο Omar Faruk Tekbilek στις συγκεκριμένες συναυλίες θα παίξει ney- όπου θεωρείται από τους καλύτερους στο κόσμο- μπαγλαμά, ζουρνά και κρουστά.
Ο Omar έχει τιμηθεί το 2003 με το βραβείο «Best Artist of the Turkish Music Award 2003» και ήταν υποψήφιος για το βραβείο «BBC Word Music Award» στην κατηγορία Middle East.
Έχει βραβευτεί με το «US Golden Belly Musician of the Year Award» το 1998 και το 1999, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία για την ανθρωπιστική και φιλειρηνική του δραστηριότητα.
Εχει, επίσης, προταθεί στα Golden Turk Awards 2010, στην κατηγορία «Most Successful Musician».
Πληροφορίες
30/03 /2011
Ωρα έναρξης: 21:00 – Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης
Τιμές εισιτηρίων: € 20 (Φοιτητικά), 30, 40, 45, 55 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Προπώληση εισιτηρίων:
Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής και εκδοτήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους
Τηλ 2310/895938-9
31/03 /2011
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ωρα έναρξης: 20:00 – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Τιμές εισιτηρίων: € 25 (Φοιτητικά), 35, 40, 50, 65 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Μεγάρου – στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα: Δευτέρα με Παρασκευή, 10 το πρωί με 4 το απόγευμα – τηλεφωνικά, με χρήση πιστωτικής κάρτας, στο 210-7282333 – ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr
| Tekbilek, Omar Faruk |
- Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 0-1: Πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Γκρέι
- Άργος Ορεστικό: Διέρρηξαν το 2ο δημοτικό σχολείο – Σημαντική λεία για τους δράστες
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
