Τέσσερις νεκροί διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Υεμένη
Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία κοντά στο λιμάνι του Άντεν στη νότια Υεμένη. Για έβδομη ημέρα, 3.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλί Αμπντάλα Σάλεχ. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα για να χωρίσουν διαδηλωτές και οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος που συγκρούονταν. Δεκάδες είναι και οι τραυματίες.
Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία κοντά στο λιμάνι του Άντεν στη νότια Υεμένη.
Για έβδομη ημέρα, 3.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1978.
Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα, σε μια προσπάθεια να χωρίσουν διαδηλωτές και οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος που συγκρούονταν.
Σύμφωνα με ανώτερους υπαλλήλους σε δύο νοσοκομεία του Άντεν τρεις άνδρες σοβαρά τραυματισμένοι από όπλο κατέληξαν στα τραύματά τους. Λίγο αργότερα αναφέρθηκε και ένας ακόμη θάνατος από πυροβολισμό.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο λιμάνι του Άντεν τραυματίστηκαν άλλα 17 άτομα.
«Όχι στην κατοχή, όχι στη διαφθορά, ο κόσμος απαιτεί την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο δύο ατόμων την προηγούμενη ημέρα από σφαίρες αστυνομικών που άνοιξαν πυρ στον αέρα.
Στη Σαναά τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν από συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα