Τραπεζικό «πάρτι» στο Χρηματιστήριο μετά την πρόταση της ΕΤΕ για συγχώνευση με την Alpha
«Πάρτι» σημειώνουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο μετά την πρόταση φιλικής συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank.
Ξέφρενη κούρσα ανόδου σημειώνουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο μετά την πρόταση φιλικής συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank.
Στις 16:30 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,96% στις 1.711,84 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 123,65 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 4,26%, της μεσαίας ενισχυόταν κατά 2,72% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 3,13%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 6,78%.
Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι Eurobank (+16,44% στα 5,24 ευρώ), Τρ.Πειραιώς (+12,96% στα 1,83 ευρώ), ΤΤ (+15,41% στα 3,97 ευρώ) Τράπεζα Αττικής (13,76% στα 1,24 ευρώ), ΑΤΕbank (+9,41% στα 0,93 ευρω) και Proton Bank (+15,29% στα 0,98 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 130 σημείωναν κέρδη, 50 υποχωρούσαν και 47 ήταν αμετάβλητες.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 8 νέες μετοχές της ΕΤΕ για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, δηλαδή 0,727 μετοχές ΕΤΕ προς 1 μετοχή Alpha.
Στο νέο σχήμα η ΕΤΕ θα ελέγχει το 71% και η Alpha το 29%. Οι άμεσες συμμετοχές του Ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλισιτκών ταμείων θα διαμορφωθούν σε 0,9% και 12%, αντίστοιχα.
Η προτεινόμενη ανταλλαγής εμπεριέχει υπερτίμημα 23,4% επί της τιμής κλεισίματος της Alpha κατά την 17η Ιανουαρίου 2011, την προηγούμενη ημέρα της υποβολής της πρότασης της ΕΤΕ, υπερτίμημα 18,5% επί της σχέσης ανταλλαγής Alpha/Έθνική κατά την 17η Φεβρουαρίου 2011, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ημερομηνία της σημερινής ανακοίνωσης και υπερτίμημα 23,7% ως προς τη μέση σχέση ανταλλαγής των τελευταίων 12 μηνών προ της 17ης Ιανουαρίου 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων


