Όρια στη χωροθέτηση νέων εμπορικών κέντρων θέτει το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας
Μόνο τα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται κοντά σε στάση του μετρό, είναι στο κέντρο της πόλης ή αποτελούν Ολυμπιακή εγκατάσταση πρόκειται να αδειοδοτηθούν στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) κ. Γιάννη Πολύζου.
Μόνο τα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται κοντά σε στάση του μετρό, είναι στο κέντρο της πόλης ή αποτελούν Ολυμπιακή εγκατάσταση πρόκειται να αδειοδοτηθούν στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) κ. Γιάννη Πολύζου.
Ο κ. Πολύζος περιέγραψε το κομμάτι του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που εντοπίζει τις
περιοχές και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία τα νέα εμπορικά κέντρα
πρόκειται να χωροθετηθούν και να αναπτυχθούν σε ισορροπία με το
λιανεμπόριο στις παραδοσιακές αγορές.
Προτεραιότητες του νέου Ρυθμιστικού, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του εμπορίου στο σύνολο της Περιφέρειας της Αττικής, η μείωση του αποτυπώματος της κλιματικής αλλαγής και η αναζωογόνηση των κέντρων πόλης Αθήνας και Πειραιά, γεγονός που δίνει πράσινο φως σε εκείνα τα κέντρα που συνδυάζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού μέσα από μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν δημιουργούν προβλήματα «αστικής διάχυσης».
«Αν και στην Ελλάδα η αναλογία εμπορικής επιφάνειας ανά κάτοικο θεωρείται περιορισμένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (50 τμ. ανά κάτοικο έναντι 150 τμ. ανά κάτοικο) αντίστοιχα στην Αθήνα σήμερα λειτουργούν 18 κέντρα άνω των 10.000 τμ. εκ των οποίων 6 μεταξύ 30.000 και 80.000 τμ.» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «εκκρεμεί η αδειοδότηση σε 15, συνολικής επιφάνειας περίπου 750.000 τμ.» δήλωσε ο Γ.Πολύζος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
