Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» στα 79 της η βραβευμένη ενδυματολόγος Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ

«Έφυγε» στα 79 της η βραβευμένη ενδυματολόγος Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ

Μια από τις σπουδαιότερες ενδυματολόγους του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Ελληνοαμερικανή Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ, άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή σε ηλικία 79 ετών. Είχε τιμηθεί με Όσκαρ για τη δουλειά της στην ταινία Ο Μεγάλος Γκάτσμπι, στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η Μία Φάροου.

Μια από τις σπουδαιότερες ενδυματολόγους του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Ελληνοαμερικανή Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ, άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή σε ηλικία 79 ετών.

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1932 και σπούδασε στην Αθήνα και το Σικάγο. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες ενδυματολόγους της εποχής της, φτιάχνοντας κοστούμια για πάνω από 300 θεατρικά και κινηματογραφικά έργα.

Είχε τιμηθεί με Όσκαρ για τη δουλειά της στην ταινία Ο Μεγάλος Γκάτσμπι με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μία Φάροου.

Στο Μπρόνγτουεϊ κέρδισε βραβεία Τόνι για το μιούζικαλ Annie, Το κλουβί με τις τρελές και το Barnum.

Είχε «υπογράψει» δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και ταινίες, όπως Τα Μάτια της Λόρα Μαρς (1978), Το Δίκτυο (1976), Οι Τρεις μέρες του Κόνδορα (1975), Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού (1987) με τη Σερ.

To 1953 παντρεύτηκε τον Αμερικανό ηθοποιό Τομ Όλντριτζ.

Τη θλίψη της για την απώλεια της Θεώνης Βαχλιώτη-Όλντριτζ εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Η Ελληνίδα διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένη ενδυματολόγος, υπήρξε καθοριστική μορφή για το παγκόσμιο θέατρο και τον κινηματογράφο και καθιερώθηκε ως βασικός συντελεστής σε μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες του προηγουμένου αιώνα στην αμερικανική σκηνή και μεγάλη οθόνη. Μεγαλούργησε σε όλα τα είδη με τα οποία ασχολήθηκε ενώ δέχθηκε δεκάδες βραβεία αλλά και τιμητικές διακρίσεις. Το έργο της είναι και θα παραμείνει σημείο αναφοράς μελέτης και έμπνευσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024