Σε γερμανική μετέτρεψε τη γαλλική Αλσατία ο Νικολά Σαρκοζί
Σε γκάφα τεραστίων διαστάσεων υπέπεσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όταν μιλώντας ενώπιον αγροτών στην γαλλική Αλσατία, κοντά στα γαλλικά σύνορα, είπε ότι βρίσκεται «στη Γερμανία». Η φράση του συνάντησε την αποδοκιμασία του κοινού.
Σε γκάφα τεραστίων διαστάσεων υπέπεσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όταν μιλώντας ενώπιον αγροτών στην Γαλλική Αλσατία, κοντά στα γαλλικά σύνορα, είπε ότι βρίσκεται «στη Γερμανία». Η φράση του συνάντησε την αποδοκιμασία του κοινού.
Μιλώντας στην περιοχή που οι Γάλλοι κέρδισαν από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Νικολά Σαρκοζί είπε, μιλώντας για τη νομισματική πολιτική: «Μπορώ να δεχτώ διαστρεβλώσεις του ανταγωνισμού από την Κίνα ή την Ινδία, αλλά όχι από τη Γερμανία. Και δεν το λέω αυτό απλά επειδή βρίσκομαι στη Γερμανία».
Αμέσως έσπευσε να διορθώσει το λάθος του, λέγοντας: «Είμαι στην Αλσατία», ενώ προσπάθησε να αστειευτεί.
Κάποιοι από το κοινό γέλασαν, ενώ άλλοι τον αποδοκίμασαν.
Η εθνικότητα στην Αλσατία αποτελεί ευαίσθητο θέμα, μιας και η περιοχή έχει «αλλάξει χέρια» πολλές φορές και υπήρξε τμήμα τόσο της γαλλικής, όσο και της γερμανικής επικράτειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;