Σε γερμανική μετέτρεψε τη γαλλική Αλσατία ο Νικολά Σαρκοζί
Σε γκάφα τεραστίων διαστάσεων υπέπεσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όταν μιλώντας ενώπιον αγροτών στην γαλλική Αλσατία, κοντά στα γαλλικά σύνορα, είπε ότι βρίσκεται «στη Γερμανία». Η φράση του συνάντησε την αποδοκιμασία του κοινού.
Σε γκάφα τεραστίων διαστάσεων υπέπεσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όταν μιλώντας ενώπιον αγροτών στην Γαλλική Αλσατία, κοντά στα γαλλικά σύνορα, είπε ότι βρίσκεται «στη Γερμανία». Η φράση του συνάντησε την αποδοκιμασία του κοινού.
Μιλώντας στην περιοχή που οι Γάλλοι κέρδισαν από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Νικολά Σαρκοζί είπε, μιλώντας για τη νομισματική πολιτική: «Μπορώ να δεχτώ διαστρεβλώσεις του ανταγωνισμού από την Κίνα ή την Ινδία, αλλά όχι από τη Γερμανία. Και δεν το λέω αυτό απλά επειδή βρίσκομαι στη Γερμανία».
Αμέσως έσπευσε να διορθώσει το λάθος του, λέγοντας: «Είμαι στην Αλσατία», ενώ προσπάθησε να αστειευτεί.
Κάποιοι από το κοινό γέλασαν, ενώ άλλοι τον αποδοκίμασαν.
Η εθνικότητα στην Αλσατία αποτελεί ευαίσθητο θέμα, μιας και η περιοχή έχει «αλλάξει χέρια» πολλές φορές και υπήρξε τμήμα τόσο της γαλλικής, όσο και της γερμανικής επικράτειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί οι Ιταλοί παραγωγοί μπαίνουν μέσα πουλώντας λάδι
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Υποβαθμίζει τις «βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις» του δολαρίου
- «Οι γυναίκες συχνά λειτουργούν από μια θέση ντροπής» – Η Κρίστεν Στιούαρτ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο
- POS – IRIS: Καμπάνες έως 20.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν
- Η απονομή του Κυπέλλου χάντμπολ στον Ολυμπιακό (vids)
- Γύθειο: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 60χρονου ψαρά – Βρέθηκε η βάρκα του σε ακτή με βράχια