«Φήμες που βλάπτουν το ευρώ και την Ευρώπη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τα περί προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει.

«H Πορτογαλία όχι μόνο θα πετύχει το στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 7,3%, αλλά θα τον ξεπεράσει» δήλωσε ο Ζοζέ Σόκρατες, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι η χώρα θα συνεχίσει να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές στις οποίες επιστρέφει την Τετάρτη για την άντληση 1,25 δις ευρώ.

Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας είχε αφήσει αιχμές για τον τρόπο που η Ευρώπη χειρίζεται την υπόθεση των κερδοσκόπων.

«Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, αλλά είναι προφανές ότι η Ευρώπη δεν κάνει το καθήκον της για να εγγυηθεί τη σταθερότητα του ευρώ» τόνισε ο Φερνάντο Τεϊσέιρα ντος Σάντος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ