Παρά τα «απάνθρωπα» 508 χιλιόμετρα της 8ης Ειδικής Διαδρομής του 33ου Ράλι Ντακάρ, ο Βασίλης Ορφανός έμεινε πιστός στη στρατηγική που είχε χαράξει πριν τον αγώνα, έκανε την επίθεσή του και σημειώνοντας τον 67ο χρόνο της ημέρας κατάφερε να ανέβει στην 73η θέση της γενικής κατάταξης των μοτοσικλετών.

Λέγοντας πως είχε να αντιμετωπίσει αρκετό κρύο τα ξημερώματα που ξεκίνησε η απλή διαδρομή κι έπειτα το γνωστό πρόβλημα της σκόνης, ο 37χρονος συμπλήρωσε: «Δεν ήταν μόνο οι αμμόλοφοι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, ήταν και η πέτρα.

Όταν ξεκινάς και καταλήγεις στο ίδιο σημείο κάνοντας ουσιαστικά κύκλο, χωρίς ούτε ένα ορόσημο, κάθε λάθος σε βγάζει τόσο εκτός πορείας που μετά πρέπει να κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεις το δρόμο σου».

Το βράδυ της Δευτέρας (10/01) –ξημερώματα, στην Ελλάδα- δεν βρήκε όλους τους αγωνιζόμενους στον καταυλισμό του Copiapo. «Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να τερματίζουν και προβλέπω ότι είναι μια διαδικασία που θα τραβήξει αρκετές ώρες ακόμα», κατέληξε ο Β. Ορφανός, λίγο μετά τον δικό του σημερινό τερματισμό.

auto.in.gr