
Αυξημένες το 2010 οι καταγγελίες ταξιδιωτών εις βάρος των αεροπορικών εταιρειών
Αυξημένες σε σχέση με το 2009 ήταν το 2010 οι καταγγελίες ταξιδιωτών εις βάρος αεροπορικών εταιρειών για παραβίαση των Κοινοτικών κανονισμών σχετικά με τα δικαιώματα του επιβάτη, αδικαιολόγητη ματαίωση ή καθυστέρηση πτήσης, άρνηση επιβίβασης λόγω υπερκράτησης (overbooking) ή απώλεια-φθορά αποσκευών.
Αυξημένες σε σχέση με το 2009 ήταν το 2010 οι καταγγελίες ταξιδιωτών εις βάρος αεροπορικών εταιρειών για παραβίαση των Κοινοτικών κανονισμών σχετικά με τα δικαιώματα του επιβάτη, αδικαιολόγητη ματαίωση ή καθυστέρηση πτήσης, άρνηση επιβίβασης λόγω υπερκράτησης (overbooking) ή απώλεια-φθορά αποσκευών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010, το αρμόδιο γραφείο της ΥΠΑ δέχτηκε 602 καταγγελίες εκ των οποίων οι 517 αφορούν ακυρώσεις, καθυστερήσεις πτήσεων ή αρνήσεις επιβίβασης και οι υπόλοιπες 85 απώλεια ή φθορά αποσκευών.
Το 2009, την ίδια χρονική περίοδο, η ΥΠΑ είχε δεχθεί 556 παρόμοιες καταγγελίες, άρα η αύξηση αγγίζει το 8,2%.
Σύμφωνα με την ΥΠΑ, οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, έδωσαν λύση υπέρ του επιβάτη σε ποσοστό 75%, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής λύσης.
Σε 11 εταιρείες που δεν συμμορφωθήκαν, επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του Κοινοτικού κανονισμού 261/2004 οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν αποζημιώσεις και να παρέχουν βοήθεια ( ανάπαυση σε ξενοδοχεία, γεύματα κ.λ.π) σε περιπτώσεις που αδικαιολογήτως ματαιώνουν ή καθυστερούν τις πτήσεις τους ή θεωρηθούν υπεύθυνες για φθορά ή απώλεια αποσκευών.
Το ύψος της αποζημίωσης αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μιλίων της πτήσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»

