Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα μετρό, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 22:00. Το τραμ μπαίνει σε «τροχιά» από τις 08:00 έως τις 22:00, ενώ τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00. Στάση εργασίας και στον Προαστιακό από τις 11:00 μέχρι τις 16:00.
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα μετρό, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 22:00.
Το τραμ μπαίνει σε «τροχιά» από τις 08:00 και έως τις 22:00.
Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00.
Στάση εργασίας και στον Προαστιακό από τις 11:00 μέχρι τις 16:00.
Την Παρασκευή τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.
Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές και η απόφαση για τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται να ληφθεί από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους και σε αλλαγές που δρομολογούνται στις αστικές συγκοινωνίες με μέτρα που προβλέπουν συγχωνεύσεις, μετατάξεις περίπου 1.500 εργαζομένων και αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων από 30% έως 50%.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επίταξης, λέγοντας ότι αποτελεί το έσχατο μέσο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο επίταξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
