Απώλειες 0,69% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τη ψυχολογία των επενδυτών να επηρεάζεται αρνητικά από την νέα προειδοποίηση της Fitch για υποβάθμιση της Ελλάδας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.449,12 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,69%. Αρνητικοί πρωταγωνιστές της συνεδρίασης ήταν οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank.
Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τη ψυχολογία των επενδυτών να επηρεάζεται αρνητικά από την νέα προειδοποίηση της Fitch για υποβάθμιση της Ελλάδας και την άνοδο των spread για τα ελληνικά ομόλογα.
Αρνητικοί πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.449,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,69%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,983 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,54% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,67%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+2,59%), της Jumbo (+2,41%), της Motor Oil (+2,23%) και της Τιτάν (+1,75%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (-4,66%), της Εθνικής (-3,52%) της ΔΕΗ (-2,18%) και του ΟΤΕ (-1,70%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων +2,18% και των Χημικών +2,15%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου -5,61% και των Μέσων Ενημέρωσης -2,81%.
62 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 83 πτωτικά και 60 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Spider +15,38%, Μοχλός +10,00%, Ντρουκφάρμπεν +9,76% και Χατζηϊωάννου +9,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εδραση -12,50%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -11,11%, Αθηνά -9,38% και Ναυτεμπορική -9,09%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στην οδό Αχαρνών
- Κακλαμάνης: Επίθεση κατά του πολιτεύματος οι υποκλοπές – Το πρόβλημα δεν είναι το έγκλημα, αλλά η συγκάλυψη
- Ζάντσχουλπ – Τσιτσιπάς 2-0 σετ: Αποκλεισμός στον 2ο γύρο για τον Έλληνα τενίστα
- Ο Ζέιν Μαλίκ δεν ξέρει αν ερωτεύτηκε πραγματικά την Τζίτζι Χαντίντ: «Ίσως ήταν απλά πόθος»
- Κατασκοπεία: Αυτοί είναι οι Κινέζοι πράκτορες – Φωτογραφίες ντοκουμέντα του σμήναρχου με τους στρατολογητές του
- Η Ρωσία τιμά τον Καποδίστρια – Η δήλωση της Ζαχάροβα
