Σε διευκρινίσεις για την ανανέωση ή εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται στους εξαγωγείς του νομού Θεσσαλονίκης, ότι εάν η τελευταία ανανέωση ή η εγγραφή της επωνυμίας τους στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, έγινε το 2008, θα πρέπει να ανανεωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011. Τονίζεται ότι δεν θα δοθεί παράταση της ανωτέρω προθεσμίας.

Έτσι, οι εξαγωγείς που επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους γραμμένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει να υποβάλουν στο ΕΒΕΘ, το αργότερο μέχρι τις 31/3/2011, σχετική αίτηση που θα συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Υπεύθυνη δήλωση όπου ο εκπρόσωπος της επιχείρησης θα δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην εκπροσώπηση της επιχείρησης, την ποινική κατάσταση των εκπροσώπων της και την πτωχευτική κατάσταση τόσο της επιχείρησης όσο και των εκπροσώπων της.

2. Υπεύθυνη δήλωση σε δύο αντίγραφα, με τις εξαγωγές που πραγματοποίησαν κατά τα αμέσως προηγούμενα έτη (2008, 2009, 2010).

3. Γραμμάτιο ή παράβολο Δημοσίου Ταμείου αξίας 9 ευρώ.

Σε περίπτωση που έχει επέλθει οποιαδήποτε μεταβολή, θα πρέπει να προσκομισθούν εκ νέου και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

4. Πιστοποιητικό Πρωτοδικείου περί μη πτωχεύσεως.

5. Αντίγραφο ποινικού μητρώου Δικαστικής Χρήσεως (το δικαιολογητικό αυτό αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία του ΕΒΕΘ έπειτα από αίτηση/ εξουσιοδότηση του ενδιαφερόμενου φυσικού προσώπου).

Σημειώνεται επίσης ότι σε περίπτωση που δεν έγινε καμία εξαγωγή κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας διαγράφεται η εξαγωγική επωνυμία της επιχείρησης από το Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ