Νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Ρουμανίας
Αντιμέτωπη με την τρίτη πρόταση μομφής είναι η κυβέρνηση του Εμίλ Μποκ στη Ρουμανία, καθώς διογκώνεται η αντίδραση της αντιπολίτευσης για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη διαμόρφωση των μισθών, με βάση τη συμφωνία της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Αντιμέτωπη με την τρίτη πρόταση μομφής είναι η κυβέρνηση του Εμίλ Μποκ στη Ρουμανία, καθώς διογκώνεται η αντίδραση της αντιπολίτευσης για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη διαμόρφωση των μισθών, με βάση τη συμφωνία της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η ρουμανική κυβέρνηση κατάφερε να «επιβιώσει» από τις δύο προηγούμενες προτάσεις μομφής (η τελευταία πριν από δύο μήνες), ωστόσο κλυδωνίζεται διαρκώς υπό το βάρος της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.
Η Ρουμανία, το δεύτερο πιο φτωχό κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε ποσό 16 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πακέτο στήριξης των συνολικά 20 δισ. ευρώ που χορηγούν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα, μεταδίδει το Reuters.
Η κυβέρνηση συνασπισμού του Εμίλ Μποκ, που διαθέτει μικρή πλειοψηφία στη Βουλή, δίνει μάχη για να περάσει το νομοσχέδιο διαμόρφωσης των μισθών, στο πλαίσιο που ορίζει το πακέτο οικονομικής στήριξης, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρό.
Η κυβέρνηση που προωθεί έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2011 δεν αποκλείει -σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Εμίλ Μποκ- να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ για τη σύναψη νέας συμφωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς

