Ενισχυμένη η προ φόρων κερδοφορία των συνεταιριστικών τραπεζών στο εννιάμηνο
Κατά 4,07% ενισχύθηκε η προ φόρων κερδοφορία στο εννεαμήνο σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 42 εκατ. ευρώ. Αύξηση κατέγραψαν και οι χορηγήσεις, κυρίως προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θετικά πρόσημα και στις μεταβολές των ιδίων και συνεταιριστικών κεφαλαίων.
Κατά 4,07% ενισχύθηκε η προ φόρων κερδοφορία στο εννεαμήνο σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 42 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) Νίκος Μυρτάκης.
Οι χορηγήσεις, κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξήθηκαν σε ποσοστό 9,13% ποσοστό, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΤΕ, πολλαπλάσιο του μέσου όρου των χορηγήσεων στην Ελλάδα.
Τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά 4% στο εννεάμηνο του 2010 και ανήλθαν στα 551 εκατ.ευρώ ευρώ, ενώ τα συνεταιριστικά κεφάλαια κατέγραψαν θετική μεταβολή 3,3% για την ίδια περίοδο.
Σχετική ανακοίνωση της ΕΣΤΕ αναφέρει ως «χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης των τοπικών κοινωνιών στην Ελληνική Περιφέρεια προς τις συνεταιριστικές τράπεζες» την αύξηση του αριθμού των μελών κατά 7.822 νέα μέλη και συνολικά σε 210.463.
Ο αριθμός των συνεργαζόμενων με τις συνεταιριστικές τράπεζες μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαμορφώνεται στις 163.000, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15% του σύνολο των επιχειρήσεων αυτών πανελλαδικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Νετανιάχου χλευάζει τις ιρανικές απειλές και τις φήμες ότι έχει σκοτωθεί – «Πεθαίνω για… καφέ»
- Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Λεβαδειακό (pic)
- Συγκλονίζουν τα λόγια του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου με θύμα 63χρονο έξω από τη Βουλή – Βίντεο ντοκουμέντο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη
- Καταγγελία για σκληρή βία ανηλίκων κατά 11χρονης – Τη χτύπησαν και την εξανάγκασαν να γονατίσει τραβώντας βίντεο
- Μπαρτζώκας: «Εκνευριστήκαμε από τα πολύ φτηνά λάθη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο»

