Πρόωρες εκπτώσεις έως 30% στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων
Πρόωρες εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και καλλυντικά, που φτάνουν έως και το 30% περίπου, άρχισαν ήδη στην αγορά, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να τονώσουν την εξαιρετικά υποτονική ζήτηση. Τα φετινά Χριστούγεννα, όπως λένε οι έμποροι, θα είναι φτωχότερα κατά περίπου 3 δισ. ευρώ.
Πρόωρες εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και καλλυντικά, που φτάνουν έως και το 30% περίπου, άρχισαν ήδη στην αγορά, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να τονώσουν την εξαιρετικά υποτονική ζήτηση.
Τα φετινά Χριστούγεννα, όπως λένε οι έμποροι, θα είναι φτωχότερα κατά περίπου 3 δισ. ευρώ, καθώς τόσα είναι τα χρήματα που υπολογίζεται ότι κόπηκαν εφέτος από επιδόματα και δώρα μισθωτών και συνταξιούχων.
Οι έμποροι μιλούν για την πιο παγωμένη αγορά της δεκαετίας.
«Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα για όλους στο λιανεμπόριο. Τα χρήματα που αναμένεται να πέσουν στην αγορά θα είναι τα λιγότερα των τελευταίων χρόνων» λέει στα Νέα, ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Όπως σημειώνει, είναι η πρώτη χρονιά που ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών δεν θα πληρωθεί δώρο και τα χρήματα αυτά μοιραία θα λείψουν από την αγορά, η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιεί στο διάστημα των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τζίρο περίπου 6 δισ. ευρώ.
Έτσι, οι προσφορές αποτελούν μονόδρομο για τους περισσότερους εμπόρους και ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες έχουν αρχίσει δεκαήμερα προσφορών.
Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο σημαντικός μήνας του έτους για το λιανεμπόριο, καθώς σε αρκετούς κλάδους πραγματοποιείται το 25% έως 50% του ετήσιου τζίρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντακότα Τζόνσον: «Κάποιοι χρηματοδότες ταινιών είναι πραγματικά σκοτεινοί, ύποπτοι»
- Aκτινογραφία των διαβάσεων στην Αθήνα – Γιατί οι διαβάτες εξακολουθούν να πεθαίνουν
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ


