Χάος στα αεροδρόμια της Ισπανίας εξαιτίας της «λευκής απεργίας» των ελεγκτών
Κλειστό το μεγαλύτερο κομμάτι του εναέριου χώρου της Ισπανίας, εξαιτίας της λευκής απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αρκετά αεροδρόμια έκλεισαν, ανάμεσά τους και εκείνο της Μαδρίτης. Οι ελεγκτές αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης Θαπατέρο να παραχωρήσει έως και το 49% των αεροδρομίων της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση απαντά λέγοντας ότι τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας θα αναλάβει ο στρατός.
Κλειστό το μεγαλύτερο κομμάτι του εναέριου χώρου της Ισπανίας, εξαιτίας της λευκής απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση απαντά λέγοντας ότι τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας θα αναλάβει ο στρατός.
Αρκετά αεροδρόμια έκλεισαν, ανάμεσά τους και εκείνο της Μαδρίτης.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων, Aena, πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν πήγαν για δουλειά και υποστήριξαν ότι είναι άρρωστοι, προχωρώντας έτσι σε λευκή απεργία.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση καλεί τους ελεγκτές να επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους και αναφέρει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναθέσει στις ένοπλες δυνάμεις τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την Aena για τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα.
Μόλις πριν από δύο μέρες η κυβέρνηση Θαπατέρο ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, μεταξύ των οποίων και την παραχώρηση του 49% των αεροδρομίων της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης σε ιδιώτες.
Αρκετά αεροδρόμια έκλεισαν μερικά σε δημοφιλείς προορισμούς, τα αεροδρόμια των Βαλεαρίδων και Καναρίων Νήσων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εναντιώνεται στην απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει όρους όπως «χορτοφαγικό μπέργκερ»


