Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Power κ. Βασίλης Μηλιώνης μιλώντας στο 21ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» τόνισε ότι απαιτούνται πιο γρήγορα βήματα για την ανάπτυξη της «πράσινης» ενέργειας και κάλεσε την πολιτική ηγεσία να λάβει άμεσα μέτρα. Από το βήμα της συνεδριακής ενότητας «Δημιουργώντας ένα σύγχρονο πράσινο επιχειρηματικό περιβάλλον» και παρουσία της αρμοδίας Υπουργού, κας Τίνας Μπιρμπίλη, ο κ. Μηλιώνης προέταξε την ανάγκη για την άμεση κατάρτιση ενός μακροπρόθεσμου και ρεαλιστικού επιχειρηματικού πλάνου ανάπτυξης της αγοράς «πράσινης» ενέργειας, που θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολιτείας, επιχειρηματιών και ειδικών συμβούλων.
 
Επιπλέον, ο κ. Μηλιώνης σημείωσε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης και εκπροσώπων από όλο τον ενεργειακό κλάδο, με στόχο μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να διασφαλιστούν προτάσεις ανάκαμψης της αγοράς, που θα εφαρμοσθούν και στην πράξη. Προέτρεψε επίσης την Κυβέρνηση να υιοθετήσει και να διεξάγει σε τακτά διαστήματα διάλογο με τους ανθρώπους της αγοράς, που γνωρίζουν τα ουσιαστικά της προβλήματα. Δεσμεύτηκε ότι πρώτη η Aegean Power θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή και θα επιδιώξει το διάλογο με τους κρατικούς Φορείς.
 
Χαρακτηριστικά, κατά την ομιλία του ο κ. Μηλιώνης δήλωσε ότι «Η μέχρι σήμερα πορεία μας αποδεικνύει πως αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για πράσινη ανάπτυξη, ενώ διαθέτουμε την ικανότητα να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ κατανοώντας την ανάγκη εύρεσης λύσεων ενάντια στην οικονομική κρίση, δημιουργούμε νέα προϊόντα, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά, τα οποία έχουν ως στόχο το όφελος του Έλληνα καταναλωτή.»
 
Στην κατεύθυνση αυτή, η  Aegean Power έχει συμβάλλει μέχρι σήμερα από την πλευρά της στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού. Αντιπροσωπεύοντας τον Προμηθευτή Ηλεκτρικού Ρεύματος πολλών χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων,  εξοικονομεί σήμερα στους εμπορικούς πελάτες της περισσότερα από 10.000.000 ευρώ.
 
Πρόσφατα προχώρησε στη διαμόρφωση της πρότασής της για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και σε Οικιακούς Πελάτες, με προϊόντα ανταγωνιστικά, τα Energy HomePacks, που ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα στη λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου και προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους, που συμμετέχουν δυναμικά  στη διαμόρφωση απόψεων και υιοθετούν πρώτοι νέες προτάσεις, να γνωρίσουν τα προϊόντα της Aegean Power για το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού τους, διαμόρφωσε ειδική προωθητική ενέργεια, προσφέροντάς τους ένα μήνα δωρεάν το ηλεκτρικό τους ρεύμα.
 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ