Συνεχίζεται και την Τετάρτη η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Οι υγειονομικές μονάδες του Ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Την κινητοποίηση στηρίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία.
Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Οι υγειονομικές μονάδες του Ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Την κινητοποίηση στηρίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία.
Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ ζητεί:
- Ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ.
- Κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την αποχώρηση πολλών γιατρών.
- Εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο δεν λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι γιατροί καταγγέλλουν, επίσης, τις πρακτικές διασυρμού του κλάδου από όργανα του υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΙΚΑ σχετικά με υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του
- Αρχεία Έπσταϊν: Τα email της Γκισλέιν Μάξγουελ με το «A» και οι σκιές γύρω από τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Χόλ: «Αυτον τον παίκτη πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους»


