Δεκαήμερη παράταση των εργασιών της ζήτησε και πήρε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, προκειμένου να καταθέσει οριστικά στις 10 Δεκεμβρίου το πόρισμά της.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ξεκίνησε η ανάγνωση του εκατοντασέλιδου πονήματος που έχει εκπονήσει το νομικό επιτελείο του προέδρου της Εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη και το οποίο περιγράφει με χρονολογική σειρά τα πραγματικά ιστορικά περιστατικά στους επτά τομείς συμβάσεων της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο.

Την Τρίτη η Επιτροπή θα ασχοληθεί με τον φάκελο ΟΣΕ και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κεφάλαια ως την Πέμπτη. Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπει η Επιτροπή στη δυσκολότερη φάση, που είναι η προσωποποίηση τυχόν ευθυνών.

Προσπάθεια καταβάλλεται για μία όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση. Πάντως το ΚΚΕ θα καταθέσει ξεχωριστή πορισματική έκθεση καταγγέλλοντας και τα δύο μεγάλα κόμματα για την «πολιτική ξεπουλήματος εθνικού πλούτου υπέρ της Siemens».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναμείνει τις θέσεις των άλλων κομμάτων για να τοποθετηθεί, ενώ ο ΛΑΟΣ έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν θα καταθέσει πόρισμα, επειδή δεν κλήθηκαν να εξεταστούν ως μάρτυρες οι πρώην πρωθυπουργοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ