Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις επισημάνσεις της τρόικας για την ελληνική οικονομία και τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων.
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Τρίτημε τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις επισημάνσεις της τρόικας για την ελληνική οικονομία και τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων.
Στις 15:20 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,54% στις 1.452,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 52,4 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 1.446 – 1.471 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,67%, της μεσαίας κατά 0,70% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 1,01%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 1,24%.
Συνολικά, 47 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 99 πτωτικά και 43 παρέμεναν σταθερές.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου οι Alpha Bank και Fourlis.
Στην αγορά ομολόγων, το spread με τους γερμανικούς τίτλους κινείται ανοδικά στις 925 μονάδες βάσης (+12 μονάδες). Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου είναι στο 11,83%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 1,09% στις 5.618,73 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε πτώση 1,63% στις 3.756,75 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,87% στις 6.762,71 μονάδες.
Νωρίτερα, πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις περισσότερες ασιατικές αγορές. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν κλειστό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ