Στην Ευρωβουλή προσκαλείται η Σου Κίι για να παραλάβει το βραβείο Ζαχάρωφ
Την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αουνγκ Σαν Σου Κίι, χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ κατά την έναρξη της τρέχουσας Συνόδου. Ο Γέρζι Μπούζεκ προσκάλεσε την Αουνγκ Σαν Σου Κίι στο Στρασβούργο για να παραλάβει το βραβείο Ζαχάρωφ που της έχει απονείμει το Ευρωκονοβούλιο 21 χρόνια πριν.
Την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αουνγκ Σαν Σου Κίι, χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ κατά την έναρξη της τρέχουσας Συνόδου.
Ο κ. Μπούζεκ δήλωσε ότι προσκάλεσε την Αουνγκ Σαν Σου Κίι στο Στρασβούργο κατά τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου ή όποτε άλλοτε μπορέσει, προκειμένου να παραλάβει η ίδια το βραβείο Ζαχάρωφ που της έχει απονεμηθεί το 1990.
Στην περίπτωση που η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ δεν κατορθώσει να επισκεφθεί το Στρασβούργο, ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θα επισκεφθεί την Αουνγκ Σαν Σου Κίι στη Μιανμάρ.
Η Σου Κίι, σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία στη Μιανμάρ, αφέθηκε ελεύθερη στις 13 Δεκεμβρίου από τη χούντα της χώρας, έχοντας περάσει τα 15 από τα τελευταία 21 της ζωής της υπό κράτηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΚ: Πρώτη μεταγραφή ο Βούλγαρος διεθνής Μάρτιν Γκεοργίεφ
- Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα
- Καλαμπάκα: Νεκρά δύο αδέλφια από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας
- Πούτιν: Νέα επικοινωνία με Τραμπ – Επικύρωσε αμφιλεγόμενο νόμο σε σχέση με τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων
- Ψάχνεται για σουτέρ η ΑΕΚ – Ενδιαφέρεται για τον Ματ Τόμας
- Όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν από τις γυναίκες pegging στο σεξ, σύμφωνα με το Feeld