Με ανατροπή και παράταση ο Αρης 87-82 στα Ιλίσια
Την παράταση χρειάστηκε ο Αρης για να κάμψει την αντίσταση του Ηλυσιακού, του οποίου τελικώς επικράτησε με 87-82 στο κλειστό των Ιλισίων. Η ομάδα των Ιλισίων μπορεί να παρουσιάστηκε καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όταν και διατηρούσε το προβάδισμα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης ισορρόπησε το παιχνίδι και το έστειλε τελικά στην παράταση.
Την παράταση χρειάστηκε ο Αρης για να κάμψει την αντίσταση του Ηλυσιακού, του οποίου τελικώς επικράτησε με 87-82 στο κλειστό των Ιλισίων. Η ομάδα των Ιλισίων μπορεί να παρουσιάστηκε καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όταν και διατηρούσε το προβάδισμα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης ισορρόπησε το παιχνίδι και το έστειλε τελικά στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο αν και οι δύο ομάδες έπαιξαν με περίσσιο πάθος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι. Με το σκορ στο 83-82 υπέρ των κίτρινων, 2 βολές του Ταπούτου και ένα καλάθι του Τάκερ μετά από κλέψιμο, διαμόρφωσαν το τελικό στο 87-82 και έδωσαν μια νίκη δια πυρός και σιδήρου στον Αρη.
Ο Αρης μπορεί να προερχόταν από μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και να «κουβαλούσε» την ταμπέλα του φαβορί ωστόσο ο Ηλυσιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι. Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά ήθελε να ευχαριστήσει το κοινό της που δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ιλισίων βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ. Ο Αρης χωρίς να παίζει καλά όμως διατηρούσε επαφή με το σκορ και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο -3 (21-24).
Οι κίτρινοι του Βορρά δεν είχαν μπει καθόλου στο κλίμα του αγώνα και οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 12 (36-24) για τους γηπεδούχους που έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Στο σημείο εκείνο όμως το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ αφυπνίστηκε και με ένα καλό σερί πήγε τελικά στα αποδυτήρια με το σκορ στο 35-41 κατά τους.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ξεκίνησε και η αντεπίθεση του Αρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μειώσει την διψήφια διαφορά πόντων και στόχος της πλέον ήταν το προσπέρασμα. Ο Ηλυσιακός ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει το προβάδισμα που είχε. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ισοφάρισαν δύο φορές και να προσπέρασαν αλλά τελικά το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο έμελλε να ξεκινήσει στο «Χ» (57-57).
Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι και ήταν φανερό πως ο νικητής θα κρινόταν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Το προβάδισμα άλλαζε σχεδόν σε κάθε επίθεση χέρια με τις δύο ομάδες να παλεύουν σκληρά για το ροζ φύλλο αγώνα. Τελικά δύο βολές του Κυρίτση στα 13» και ένα λάθος του Χατζηβρέττα οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση.
Τα δεκάλεπτα: 24-21, 41-35, 57-57, 73-73. Παράταση: 82-87.
www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τόνι Μπλερ: Εκτός της λίστας Τραμπ για το «συμβούλιο ειρήνης» στη Γάζα
- Οι 10 αλλαγές προπονητών στον πρώτο γύρο της Super League: Από τον Ρούι Βιτόρια και τον Κόντη, στον Μαλεζά
- Πόσο αύξησε η κακοκαιρία Byron τα αποθέματα νερού στον Μόρνο
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Τι λένε εκπαιδευτές σκύλων για το περιστατικό με τον θάνατο του 2χρονου παιδιού
- Πρώην γενικός διευθυντής Σπαρτάκ για Λιβάι Γκαρσία: «Η χειρότερη μεταγραφή, μας ξεγέλασαν…»
- Σάλος στη Γαλλία με τη Μπριζίτ Μακρόν: Αποκάλεσε «βρωμιάρες σκύλες» φεμινίστριες που διαμαρτύρονταν έξω από θέατρο

