Invest in Greece : Μετείχε στη διεθνή έκθεση προσέλκυσης επενδύσεων του Πεκίνου
Στη διεθνή έκθεση προσέλκυσης επενδύσεων του Πεκίνου, China Overseas Investment Fair 2010 (COIF), συμμετείχε η εταιρία Invest in Greece στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων προσέλκυσης επενδύσεων και αύξησης επενδυτικού ενδιαφέροντος από την Κίνα. Παράλληλα, η Invest in Greece διοργάνωσε επενδυτικό σεμινάριο για την παρουσίαση των ώριμων επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας, με την υποστήριξη του ελληνικού γραφείου Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων στο Πεκίνο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η COIF πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τελώντας υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Στη φετινή της διοργάνωση, η έκθεση προσέλκυσε περίπου 4.100 επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περισσότερους από 200 εκθέτες από 103 χώρες, εκ των οποίων οι 17 διοργάνωσαν ενημερωτικά επενδυτικά σεμινάρια. Το περίπτερο της Invest in Greece, με θέμα ‘Ελλάδα: μια νέα εποχή για επενδύσεις’, έγινε πόλος έλξης κινεζικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ στελέχη της εταιρίας ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις πρόσφατες εξελίξεις στο επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας και τις επενδυτικές ευκαιρίες ανά κλάδο, ενώ μοίραζαν σχετικό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.
Το επενδυτικό σεμινάριο της Invest in Greece παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι κινεζικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΜΕ. Κεντρικά θέματα του σεμιναρίου ήταν η προώθηση των νέων επενδυτικών ευκαιριών στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της χώρας, καθώς και η παρουσίαση των επενδυτικών τομέων: Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), Τουρισμού, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Τροφίμων & Ποτών και Βιοεπιστημών. Την έναρξη του σεμιναρίου κήρυξε ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Θ. Γεωργακέλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ι. Δρυμούσης και ακολούθησαν οι κεντρικές παρουσιάσεις των στελεχών της Invest in Greece. Ο κ. Ι. Δρυμούσης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα για την τελετή λήξης της διεθνούς έκθεσης Expo 2010 αναφέρθηκε στο χαιρέτισμό του στις συντονισμένες και εντατικές ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για ενδυνάμωση των επιχειρηματικών συνεργασιών με την Κίνα. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας, σχολίασαν θετικά τις οικονομικές εξελίξεις, το νέο σχέδιο νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις, την προώθηση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, ενώ εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για έργα, κυρίως ΑΠΕ.
Στο περιθώριο της έκθεσης, η εταιρία Invest in Greece είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες συναντήσεις στη Σιγκαπούρη και να συνομιλήσει στο Πεκίνο με κινεζικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της καινοτομίας και της Τεχνολογίας, των ΑΠΕ, του Τουρισμού, του real estate και των κατασκευών. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επιχειρήσεις αυτές για τα προγραμματιζόμενα από την κυβέρνηση έργα ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, για διεύρυνση της υφιστάμενης επενδυτικής τους δραστηριότητας στον κλάδο των κατασκευών και του real estate, αλλά και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με έμφαση, κυρίως, στην αξιοποίηση λιμένων, αεροδρομίων και μεγάλων εταιριών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι follow-up συναντήσεις των στελεχών της Invest in Greece με κινέζικες επιχειρήσεις στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των κατασκευών, οι οποίες έχουν ήδη υπογράψει επιχειρηματικές συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τις πρόσφατες δύο επισκέψεις της Κινέζικης πολιτικής ηγεσίας στη χώρα μας. Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε ότι οι εταιρίες εξετάζουν, εκτός από τα έργα που έχουν ήδη συμφωνηθεί, να προχωρήσουν και σε νέα έργα στην Ελλάδα στους τομείς δραστηριοποίησής τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντος ο τυχερός που κέρδισε 7,5 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ – Τι λέει ο πράκτορας που παρέλαβε το χρυσό δελτίο
- Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου
- Ο Ολυμπιακός έχει 19 δηλωμένους παίκτες στη Euroleague με τη μεταγραφή του Τζόσεφ – Ποιο είναι το όριο στη διοργάνωση
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βρέθηκε και η πέμπτη σορός στο κατεστραμμένο εργοστάσιο
- Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό: Σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο
- Μισθοί: Τι αυξήσεις θα πάρουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι [παραδείγματα]