
Κίνδυνος να «κλείσουν» 80 -από τα ήδη λίγα- κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
Τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, Απόστολος Αρμαγανίδης. Όπως τόνισε η δραματική κατάσταση έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού στο τέλος του μήνα κινδυνεύουν να «κλείσουν» 80 κρεβάτια, καθώς λήγουν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί προκειμένου να λειτουργήσουν.
Τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, Απόστολος Αρμαγανίδης, ενόψει του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας, που θα γίνει από 5 έως 7 Νοεμβρίου.
Όπως μάλιστα τόνισε, η δραματική κατάσταση έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού στο τέλος του μήνα κινδυνεύουν να «κλείσουν» 80 κρεβάτια, καθώς λήγουν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί προκειμένου να λειτουργήσουν.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Αρμαγανίδης, από τα 150 κλειστά κρεβάτια που ήταν σε όλη τη χώρα, λειτούργησαν τον τελευταίο χρόνο τα συγκεκριμένα 80, χάρη στις προσλήψεις συμβασιούχων.
Ο κ. Αρμαγανίδης αναφέρθηκε και στο παράλογο, όπως είπε, σύστημα εφημεριών και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αν είναι δυνατόν τέσσερις γιατροί να μπορούν να κάνουν μόνο πέντε εφημερίες το μήνα, με βάση το νέο πλαφόν και μια μονάδα εντατικής θεραπείας να μένει ακάλυπτη ακόμη και για 20 μέρες.
Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι εξακολουθούν να παραμένουν 70 θέσεις κενές και επισήμανε ότι ελάχιστοι γιατροί εκφράζουν πλέον ενδιαφέρον να ακολουθήσουν την ειδικότητα που θα τους επιτρέψει να εργαστούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Metallica, Iron Maiden και «ερυθρόλευκη» κούπα – Ποιοι έκαναν…. σεισμό στο ΟΑΚΑ
- Υποκλοπές: Μετά τον «Νίξον» του Μαξίμου, ο Ντίλιαν έβαλε στο «κάδρο» και τον Φλωρίδη – Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα
- Γήρας: Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί το βιώνουν μόνοι
- Live ο τέταρτος τελικός: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός
- Τροχαία: 24 συλλήψεις οδηγών σε ελέγχους σε όλη την Αττική – Υπό την επήρεια αλκοόλ οι 10
- Στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες για το πρώτο Παρατηρητήριο Δημογραφικού και το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης
