Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αργά το μεσημέρι στο Σύνταγμα δημιουργήθηκε ένταση.

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, με κόκκινες, μαύρες σημαίες και με συνθήματα έκαναν πορεία προς τη Βουλή με στόχο να καταθέσουν ψήφισμα εναντίον των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την εξειδίκευση των οποίων δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Όταν η «κεφαλή» της πορείας έφθασε έξω από τη Βουλή ομάδα ανδρών των ΜΑΤ είχε κόψει κάθετα τη λεωφόρο Βασ.Σοφίας εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο της Βουλής. Οι φοιτητές κινήθηκαν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί τους απώθησαν.

Η ένταση επικράτησε για λίγα λεπτά, οι διαδηλωτές υποχώρησαν και στη συνέχεια διαλύθηκαν προς τα Προπύλαια και προς το κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ