Με μισθούς ιδιωτικού τομέα οι νέες προσλήψεις στις ΔΕΚΟ
Εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, στα πρότυπα του ΟΤΕ, με την υπογραφή συμβάσεων ιδιωτικού τομέα για τους νεοπροσλαμβανόμενους και μείωση του προσωπικού, με την εφαρμογή του κανόνα των 10 αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των συνδικάτων για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ΔΕΚΟ.
Εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, στα πρότυπα του ΟΤΕ, με την υπογραφή συμβάσεων ιδιωτικού τομέα για τους νεοπροσλαμβανόμενους και μείωση του προσωπικού, με την εφαρμογή του κανόνα των 10 αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των συνδικάτων για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ΔΕΚΟ.
Οι συνολικές ζημιές στις έντεκα πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ ανήλθαν το 2009 σε 1,71 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 31% σε σύγκριση με το 2007. Οι ζημιές των ΔΕΚΟ που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 13 δισ. ευρώ, ενώ, πέραν των επιχορηγήσεων, το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εγγυήσεις για δάνεια από τις τράπεζες που υπερβαίνουν τα 25 δισ. ευρώ.
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ να έχουν διαφορετικό εργασιακό καθεστώς από τους παλαιότερους υπαλλήλους και να ακολουθούν ό,τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να ξεκινούν με βασικό μισθό 740 ευρώ τον μήνα.
Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση όλα τα επιδόματα, προσαρμοσμένα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να υπάρξουν ακόμη πιο αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις.
Από την αναλογία των πέντε συνταξιοδοτήσεων για κάθε πρόσληψη, η οποία θα ισχύσει το 2011 στον στενό δημόσιο τομέα, για τις ΔΕΚΟ συζητείται να εφαρμοστεί ο ακόμη πιο αυστηρός κανόνας.
Η εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ είναι να περικόψουν κατά 15% το λειτουργικό κόστος ως το τέλος του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας, Χρήστος Σαραντόπουλος
- Η Ευρώπη έχασε τον πόλεμο του Διαδικτύου, προειδοποιεί αξιωματούχος κυβερνοασφάλειας
- Σημαντικό βήμα για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο
- Το Κόπα Άφρικα… ξέχασε τον Ελ Κααμπί: Εκτός καλύτερης ενδεκάδας των ομίλων ο Μαροκινός (pic)
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής
- Κλούνεϊ-Τραμπ: Μετωπική σύγκρουση για τη γαλλική υπηκοότητα – «Μέτριος τύπος»
