Στο πλαίσιο της αναζήτησης μελλοντικών τρόπων βελτίωσης του θέαματος της Formula 1, οι ομάδες του σπορ εξετάζουν προτάσεις όπως ο περιορισμός της αγωνιστικής δραστηριότητας των Grand Prix σε δύο ημέρες – αλλά απορρίπτουν την αύξηση των αγώνων σε περισσότερους από είκοσι, που θα είναι το 2011.

Ο σύνδεσμος των ομάδων (FOTA) συνεδρίασε στην Ιαπωνία και τα περισσότερα από τα μέλη του δεν υποδέχθηκαν την ιδέα των διήμερων αγώνων με ιδιαίτερη θέρμη. Ωστόσο, ενδέχεται να συμφωνήσουν να χρησιμοποιηθεί η πρώτη μέρα των αγώνων, Παρασκευή, για διαφορετικούς σκοπούς αντί για τις ελεύθερες δοκιμές, ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Παρασκευή να είναι ημέρα τεχνικού ελέγχου ή να γίνονται δοκιμές μόνο από νέους οδηγούς ή να υπάρξει ουσιώδης αγωνιστική δραστηριότητα. Το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω και με τη FIA.

auto.in.gr