Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα πρέπει να καθυστερήσει, δηλώνει ο Τ.Ερντογάν
«Η διαδικασία της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτραπεί να καθυστερήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.
«Η διαδικασία της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτραπεί να καθυστερήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Τ.Ερντογάν τόνισε ότι «η διαδικασία δεν θα πρέπει να επιβραδυνθεί», αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν κάποιες χώρες-μέλη της ΕΕ να παρεμποδίζουν την ένταξη μουσουλμανικής χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει την ετήσια έκθεσή της σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας στα θέματα που αφορούν την ένταξή της.
Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Κύπρο, μία χώρα-μέλος της Ε.Ε την οποία η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει, θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο τρίποντο κόντρα στον Βόλο – Δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στην Τρίπολη
- Ιράν: «Οποιαδήποτε επίθεση θα θεωρηθεί κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου» – Η απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικού στρατού
- Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]
- Δεν μπόρεσε να γυρίσει μόνος του το ματς – Η εμφάνιση του «διπλού» Αντετοκούνμπο με τους Νάγκετς (vid)
- Λόρα: Άφαντη για 16η ημέρα – Έφυγε με λεωφορείο από την Ομόνοια για Γερμανία; – Η έκκληση της μητέρας της
- Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]

