Παρέμβαση στα σχολικά βιβλία επιχειρεί η Εκκλησία
Στο μικροσκόπιο της επιτροπής της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας θα βρεθούν τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά. Το πόρισμα που θα συνταχθεί θα σταλεί στη ΔΙΣ και εκείνη θα αποφασίσει για τις επαφές με το υπουργείο Παιδείας.
Στο μικροσκόπιο της επιτροπής της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας θα βρεθούν τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά.
Σύμφωνα με τα Νέα, στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, την Τετάρτη, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα βιβλία και εν συνεχεία να συντάξει πόρισµα που θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο. Η ΔΙΣ θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.
Κάποιοι µητροπολίτες ανέφεραν ότι µία από τις αιτίες της «ηθικής και πνευµατικής κρίσης» είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η «αποχριστιανοποίηση των βιβλίων».
Μάλιστα, µητροπολίτες ανέφεραν παραδείγµατα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Άλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήµατα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όχι» του Μαγκουάιρ σε πρόταση να δώσει 60.000 ευρώ για να κλείσει η υπόθεση της Μυκόνου
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Έμα Γουάτσον: Ποιος είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φιλιέται η διάσημη ηθοποιός;
- Αποκάλυψη: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο
- Ο Λανουά που δεν τηρεί τα προσχήματα με τους Φωτιά, Βεργέτη και το άρωμα πρόκλησης