Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό, πλησιάζει τα 1.330 δολάρια
Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, πλησιάζοντας τα 1.330 δολάρια η ουγγιά, με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο, ενώ η διολίσθηση του δολαρίου οδηγεί τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο προκειμένου να προστατεύσουν τα κεφάλαια τους.
Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο, ενώ η διολίσθηση του δολαρίου οδηγεί τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο προκειμένου να προστατεύσουν την αξία των κεφαλαίων τους.
Συγκεκριμένα, ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως 1% στα 1,328,25 δολάρια η ουγγιά, ενώ στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου η τιμή ανήλθε μέχρι τα 1,329,60 δολάρια.
Από την αρχή της χρονιάς, ο χρυσός σημειώνει κέρδη της τάξεως του 21%, ενώ το 2010 είναι το δέκατο συνεχόμενο έτος ανόδου, για πρώτη φορά από τουλάχιστον το 1920.
Ο χρυσός έχει ξεπεράσει σε αποδόσεις τις μετοχές, τα κρατικά ομόλογα και τα περισσότερα βιομηχανικά μέταλλα.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν και άλλα μέταλλα, όπως το ασήμι, που την Τρίτη σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1980, στα 22,2319 δολάρια η ουγγιά.
Ορισμένοι αναλυτές βλέπουν τον χρυσό στα 1.500 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους και στα 2.500 μέσα στον επόμενο χρόνο.
Άλλοι βλέπουν τον χρυσό στα 2.000 δολάρια η ουγγιά μέσα στην επόμενη δεκαετία.
* Το ευρώ ενισχύθηκε την Τρίτη έως το 1,3794 δολάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα το βράδυ
- Το Ιράν δεν μπορεί να «κερδίσει» τον πόλεμο – Μπορεί όμως να αναγκάσει τις ΗΠΑ να υποχωρήσουν με 4 τακτικές
- Το ζεϊμπέκικο που χόρεψε νεαρός στο Σύνταγμα μετά την παρέλαση έγινε viral
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
- Ο Ντόντσιτς στα… παπούτσια του Τζόρνταν: Ο «Λούκα Μάτζικ» διαλύει όλα τα ρεκόρ στο NBA (vid, pics)
- Βασίλης Καρράς: Παίκτης από reality της Βουλγαρίας τον ενσαρκώνει και αποθεώνεται

